Επισκόπηση αγοράς e-fashion
To 2018 καταγράφηκε σημαντική ανάπτυξη της ελληνικής online αγοράς μόδας. Οι αγορές μέσω διαδικτύου αυξήθηκαν σημαντικά, σε αντίθεση με τις γενικές πωλήσεις στον κλάδο της μόδας οι οποίες και παραμένουν στα ίδια επίπεδα.
350 εκ. €
η συνολική αξία πωλήσεων
το 2018
Στο 8%
η ανάπτυξη της αγοράς μεταξύ 2018-19
410 εκ. €
οι προβλεπόμενες πωλήσεις για το 2022
Πηγή: GLAMI, 2018 - Πρόβλεψη αγοράς
Αξιοσημείωτη αύξηση πωλήσεων
κατά το Black Friday.
Τα e-shops του GLAMI κατέγραψαν διπλάσιο αριθμό πωλήσεων
κατά το τριήμερο 23-25 Νοεμβρίου 2018, σε σύγκριση
με την αμέσως προηγούμενη περίοδο
Ο τομέας της μόδας στο internet αναπτύσσεται δυναμικά και το 2018 ήταν μία αντικειμενικά πολύ καλή χρονιά. Κατά την περασμένη περίοδο καταβάλαμε προσπάθειες για να βελτιώσουμε τις διαδικασίες του buying, εγκαταστήσαμε εργαλεία για να παρακολουθούμε καλύτερα τις τάσεις της αγοράς του ρούχου και ειδικά σε ότι αφορά την online διαφήμιση εφαρμόζουμε νέες τακτικές και περισσότερα κανάλια που βοηθούν στην καλύτερη επίδοση.
- Θανάσης Παρασκευόπουλος
E-commerce & CRM Director, Celestino.gr
Οι εταιρείες του χώρου του on-line fashion καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις που αφορούν κυρίως θέματα υποδομών και οργάνωσης που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται με τους υψηλούς ρυθμούς που κατέγραψαν κατά το 2018. Επίσης, όσοι από τους retailers λειτουργούν παράλληλα και φυσικά καταστήματα, έχουν ξεκινήσει τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση του omnichannel user experience, κάτι που όταν ωριμάσει, θα επηρεάσει γενικότερα την αγορά.
- Χρήστος Γεωργακόπουλος
Growth Marketing Consultant, Sleed
Ο τομέας της ένδυσης - υπόδησης κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων κατηγοριών online αγορών, με το 42% των online αγοραστών να πραγματοποιεί τουλάχιστον μία αγορά ένδυσης - υπόδησης μέσω internet, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018.
- Μελέτη προοπτικών ηλεκτρονικού εμπορίου
Πηγή: Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN), 2019